RVPVE EN LA DIADA DE LA NACIÓ VALENCIANA

RVPVE EN  LA DIADA DE LA NACIÓ VALENCIANA

El 9 d’Octubre de 2024,  nosaltres, valencians de la Nació valenciana, celebrem el nostre Dia Nacional. Aplegats a esta data és necessari repassar els problemes que tenim hui els valencians; problemes que patim individualment però que, en afectar a molts, es converteixen en problemes de la nostra societat, en problemes nacionals de la Nació valenciana. Els problemes són molts, però anem a recollir únicament cinc d’ells. Uns són recurrents en el temps, perquè no s’aplica cap solució, i uns altres són circumstancials.

El primer és la FALTA DE SOBIRANIA POLÍTICA pel nostre caràcter de colònia de Castella/Espanya des del 29 de juny de 1707, que nos impedix dotar-nos de la legislació necessària i capacitat executòria, per a millorar la nostra vida i viure més d’acord en la condició de subjecte polític sobirà, que varen tindre i va ser arrabassat. En este sentit tenim:

– les successives LOE que defineixen l’estatut d’autonomia de la Comunitat Valenciana, ve condicionada per diverses LOE emeses pel parlament de Madrid, que de facto buiden de contingut decisori i executiu la Comunitat.

– les Lleis abolides pel Tribunal Constitucional continuen sense poder aplicar-se;

– la recuperació del Dret Civil continua estancada;

– la Generalitat Valenciana -des de la seua existència en 1982- no respon a l’intrusisme del Parlament Espanyol quan legisla en àrees polítiques transferides;

– etc, etc.

El segon és l’ESPOLI, conegut com a INFRAFINANÇAMENT, a que som sotmets els valencians des de Madrid que, per imperatiu legal, recapten els nostres impostos i decideixen un finançament insuficient per cobrir les necessitats dels valencians que nos du a la necessitat de pujar el nostre deute amb el Reino de España, donant peu a la doble trampa de “et finance insuficientment, et preste els diners per a atendre la Comunitat i teatralitze la negociació de com em tornes el deute pels diners que no t’havia donat”, i torna a començar la roda. Ara, de cada tres euros que gasta el Consell, un va per a pagar el deute. La Generalitat dedica més a amortitzar passiu que al pagament de Sanitat, Educació, serveis socials  o nòmines. El deute aplega als 60.000.000.000 euros, la majoria a l’Estat espanyol a través del ‘fondo de liquidez’ al que la Comunitat es veu obligada a recórrer per l’espoli immisericorde que de manera constant en forma d’infrafinançament, l’Estat espanyol ens aplica als valencians.

Estos dos primers punts recurrents generen els tres següents, que són bàsics en els drets socials dels ciutadans:

El tercer, la reculada en l’assistència sanitària i les àrees que afecten a la qualitat de vida en l’àmbit de la salut. El quart, els problemes generats en l’educació i la cultura produïts per la pèrdua de l’objectivitat en l’execució de la responsabilitat en les mateixes que té la Generalitat Valenciana, este Consell i l’anterior. I el cinquè, la crisis de la vivenda generada per la pujada dels preus de lloguer per la passivitat dels governants, també en els nivells municipals.

Tots estos problemes generant diverses propostes de solució per part dels partits valencians institucionals i no institucionals adscrits -sense oposar-se a ell- al regim sorgit en 1939 i blanquejat en 1978. També per part de valencians no adscrits al regim del 78 i a favor de la Nació valenciana, lliure i sobirana, proposen als valencians INDIGNAR-SE amb la situació actual i a pensar, individualment i col·lectivament, i que proposen també donar solucions per a posar-les en marxa.

Nosaltres, RVPVE, desitgem i saludarem qualsevol esforç d’eixos valencians per aconseguir avanços en la millora de les condicions de vida dels valencians, però entenem que -malauradament- i mentre la Nació valenciana es mantinga amb el caràcter de colònia i supeditació a l’Estat de Castella/Madrid o Reino de España, els seus benintencionats esforços toparan en el mur carpetovetònic.

RVPVE manté que -en el camp econòmic- sols un Estat valencià -no depenent de cap altre- amb poder per recollir els nostres impostos i amb poder per  decidir, amb ells, les despeses, podrà donar solució als problemes socials plantejats i per assolir una societat més digna. 

Assemblea de República Valenciana /Partit Valencianiste Europeu

País/Comunitat/Nació valenciana, d’Oriola a Vinaròs, 9 d’octubre de 2024

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *