9 d’Octubre del 2021, RV/PVE per la independència de la Nació valenciana en forma de República.

El 9 d’Octubre del 2021, RV/PVE per:

  • la independència de la Nació Valenciana (País Valencià / Comunitat Valenciana)
  • un procés constituent sobirà valencià per la República Valenciana.
  • relacions d’igualtat amb altres processos constituents sobirans.

Declaració de RV/PVE davant el 9 d’Octubre del 2021

            Al llarg dels segles la contingència històrica ha portat els habitants de la franja mediterrània occidental que vivim entre el riu Sénia i el Segura i que actualment ens anomenem valencians, a diverses realitats polítiques, culturals, socials i econòmiques.

            El 9 d’Octubre els valencians celebrem -perquè perdura en la memòria- una realitat que va succeir ara fa  set-cents vuitanta-tres anys, i tal vegada aquesta realitat ha estat la més important per la seua repercussió històrica de totes les viscudes al llarg dels segles pels valencians. Recordem com Jaume I va entrar l’any 1238 a la ciutat de València i sota la seua sobirania ens va dotar als valencians d’un País, d’una Nació, d’un Estat amb les seues lleis que el va batejar com Regne de València. Jaume I no va voler que políticament els valencians estiguérem supeditats ni per les lleis de la Nació aragonesa, ni per les lleis de la Nació catalana. Tal vegada va ser per la seua conveniència però el fet és que ell, que posseïa la sobirania per a fer-ho,  ens va dotar als valencians de personalitat nacional política pròpia.

            La celebració demà dissabte d’eixa efemèride, malgrat estar organitzada oficialment per valencians col·laboracionistes de l’Estat que el 29 de juny de 1707, amb el Decreto de Nueva Planta, el borbó Felip V de Castella ens va llevar la personalitat nacional política que ens va donar Jaume I, i la va substituir  per la personalitat nacional política castellana, que en 1812 esdevindria personalitat nacional política espanyola, diem que malgrat l’organització oficial de la commemoració està feta per valencians submisos amb els ocupants, no obstant això no deixa de ser una celebració subversiva que als ocupants no els fa cap gràcia que recordem i celebrem. Fins i tot en el cor de les  autoritats polítiques botifleres, genuflexes a l’Estat espanyol, els batega l’orgull de l’Estat que vam tenir els valencians i que d’alguna manera el poble valencià demostra amb la seua presencia al Parterre cada any, al voltant del fundador, allò que no vol oblidar. És per això que des de les clavegueres de l’Estat els darrers anys han intentat i han aconseguit en part desvirtuar la Diada Nacional valenciana i l’han fet esdevindré un jornada antifeixista i conflictiva

            Però mirem el futur. Ara la contingència històrica continua portant-nos als valencians a noves situacions i a noves propostes. Els sobiranistes valencians republicans de RV/PVE reivindiquem assolir el ser de nou un País, una Nació, un Estat independent. Reivindiquem assolir la República Valenciana mitjançant un procés constituent republicà sobirà a l’actual Comunitat Valenciana; perquè els valencians tornem a tindre políticament de nou un lloc entre les nacions sobiranes a Europa i el món.

            República Valenciana – Partit Valencianiste Europeu, defensem –la nostra acció política és– fer possible que el poble valencià –és a dir, els residents d’Oriola a Vinaròs, siga el que siga el color de la seua pell, la parla dels seus pares o la seua condició jurídica– assolisca l’Estat Valencià lliure i sobirà, per a poder sempre ‘fer o desfer’, per a poder sempre ‘acceptar o rebutjar’, per a poder sempre ‘anar’ allà on ens convinga, però també per a poder ‘tornar’ d’allà on no ens interesse estar. És a dir per a no perdre mai la sobirania i per a poder sempre tindre les claus de la casa i de la caixa. República Valenciana – Partit Valencianiste Europeu, davant d’aquells que ens proposen als republicans valencians federacions amb repúbliques, hui encara inexistents, els diem que aquesta per a ser creïble, la seua condició necessària de partida ha de passar per l’existència política dels valencians, de l’Estat valencià, lliure i sobirà i que la possible construcció d’eixes Federacions ha de partir de l’acord, en pla d’igualtat, de l’Estat valencià amb els altres subjectes de sobirania interessats. Aquells que ens proposen als republicans valencians federacions amb repúbliques, hui encara inexistents, si volen que els escoltem, si volem que parem atenció, si volen seduir-nos amb les sues propostes, sols els posem una condició: contribuir amb nosaltres, els sobiranistes valencians republicans, a  fer del poble valencià un poble sobirà, a contribuir en primer lloc, perquè sense ser no existim, a la creació de l’Estat valencià, de la República Valenciana, lliure, sobirana..

Executiva de República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu.

País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 8 d’Octubre 2021

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *