Comunicat d’ENV i RV/PVE: les manifestacions convocades el 20-N pel finançament no tenen credibilitat

Manifestació de fa quatre anys. Tot segueix igual.

El 18 de novembre del 2017, a la ciutat de València, es va realitzar la gran manifestació “per un finançament just”. Han passat quatre anys i ara de nou la ‘Plataforma per un finançament just’, de la que són membres tots els partits de l’arc parlamentari valencià menys Vox: PPCV-PP, PSPV-PSOE, Compromís, Ciudadanos i Podemos, han convocat per al dia 20 de novembre tres manifestacions a Alacant, València i Castelló, respectivament, reivindicant el mateix que fa quatre anys: “per un finançament just”.
Paral·lelament en este mes, s’està votant al parlament espanyol els Pressupostos Generals de l’Estat de 2022, on no es contempla per a res les reivindicacions valencianes  “per un finançament just”. Entre els que estan votant a favor de la proposta de l’Executiu, clarament contrària als interessos valencians, tenim els següents diputats valencians, deslleials amb el poble valencià: els 10 del PSOE, els 4 de Podemos i 1 de Compromís.

Per altra banda, els que han plantejat esmenes a la totalitat però que en cap d’elles es contempla la reivindicació valenciana “per un finançament just”, tenim als també deslleials al poble valencià: els 8 del PP, els 7 de VOX i els 2 de Ciudadanos.

Al beneit de Baldoví, la ministra Montoro li va treure el vot amb la promesa que en este mes presentaria la seua proposta de reforma del finançament autonòmic, però no va deixar de dir que el PGE de 2022 compleix amb l’estatut d’autonomia valencià, a través de la inversió territorialitzada. La proposta encara no es coneix, però el vot del valencià  ja el té la ministra espanyola.

Ara estos polítics deslleials amb el poble valencià que els ha votat, més els sindicats del regim: CCOO i UGT i la patronal dels gran empresaris, la CEV, ens convoquen a una nova manifestació el 20-N. Amb la voluntat manifesta dels partits convocants per aprovar els pressupostos o de no esmenar-los en la línia de la defensa dels interessos dels valencians, eixa convocatòria no és creïble, és una farsa.

Però la partida no està encara liquidada. Falta el ple del dia 25 en el parlament. En ell els diputats valencians es poden redimir i poden demostrar que no són deslleials amb els valencians votant en contra. I si amb això no poden tombar els pressupostos, llavors restaria el pas pel Senat. Disset son els senadors valencians que poden mostrar la seua lleialtat al poble valencià que els ha elegit per a defensar els interessos dels valencians, presentant les esmenes necessàries perquè es contemple en els pressupostos la justícia cap el valencians espoliats i si no prosperen votar també en contra.

Sense eixe compromís la convocatòria del 20-N és una farsa. La batalla esta en les institucions. Els que s’han de mobilitzar, este mes i abans de finalitzar l’any, son el 32 diputats valencians del Congrés i els 17 senadors valencians del Senat.  

A continuació els noms dels diputats i senadors valencians que s’han de mobilitzar i plantar cara a l’Estat espoliador, en el Congrés i en el Senat.

CONGRÉS DELS DIPUTATS
PSOE: José Luis Ábalos, Ana Botella, Vicent Sarrià, Josefa Andrés, Susana Ros, Germán Renau, Pedro Duque, Patricia Blanquer, Alejandro Soler i Yolanda Seva;
Unides Podemos: Roser Maestro, Rosa Maria Medel, Marisa Savedra i Txema Guijarro;
Compromís: Joan Baldoví.
PP: Belén Hoyo , Vicente Betoret, Luis Santamaría, Óscar Gamazo, Óscar Clavell, César Sánchez, Macarena Montesinos i Agustín Almodóbar;
Vox: Ignacio Gil Lázaro, Cristina Esteban Calonje, Julio Utrilla, Alberto Asarta, Manuel Mestre, José María Sánchez i Eduardo Luis Ruiz;
Ciudadanos: . María Muñoz  i Marta Martín.
SENAT
Designats Corts Valencianes
(per veure detalls cliqueu damunt del nom del senador)

Electes por circumscripcions

Hem d’esperar la votació dels 32 diputats valencians al Ple del Congrés el dia 25; hem de veure qui dels 17 senadors valencians presenten esmenes al Senat abans del 29 i quines seran  les seues decisions en la votació final. Una vegada passat eixe calendari, és quan caldria valorar la situació i decidir que cal fer. Perquè si els resultats són previsiblement negatius per als interessos dels valencians, l’objectiu de la mobilització, de la manifestació hauria de ser per a demanar la dimissió de tots els representants polítics deslleials al seu poble perquè s’hagen  plegat als seus amos de Madrid, una mobilització que encetara un moviment per anar organitzar-nos per a tombar este regim del 78-39-1707, antivalencià, dinàstic, corrupte, espoliador i tirànic.

Ximo Cunyà per Republica Valenciana /Partit Valencianiste Europeu
Josep Velasco per Esquerra Nacionalista Valenciana.

País Valencià, 16 novembre 2021

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *