[A-2023: rvpve es presenta per primera vegada a la circumscripció de Castelló]

Dijous, 18 maig a les 19:00 al Palau-Castell de Betxí, RVPVE va presentar la seua candidatura ‘Per l’Estat valencià’. Va presidir Ximo Meneu i Gaya, cap de llista per la circumscripció de Castelló i va estar acompanyat per Dolors Alexandre, cap de llista per Alacant i Ximo Cunyà, cap de llista per València.

CARTA DE XIMO MENEU (ONDA-LA PLANA BAIXA) ALS ELECTORS

Com sabràs estem relativament prop d’un període electoral. No és que ens agrade estar ociosos fora d’eixe temps, però és una bona època per a reafirmar la nostra voluntat de construir un país millor. Hi ha moments en què sobren els anàlisis, les valoracions i els comentaris i cal prendre partit, posar-se a treballar de valent.

La nostra terra no pot esperar més. Espesses boires planen sobre el seu futur. Cada dia es decideixen , més lluny nostre, més coses que ens afecten, tant per part dels centres de decisió política com dels fòrums econòmics. I no és que siguen un exemple de solidaritat i magnanimitat.

Es pot dir que la capacitat del Consell Valencià i de les Corts Valencianes estan esgotades. Certes qüestions sobre les quals pensàvem que havíem arribat a un grau satisfactori d’autogovern pateixen més i més intromissions dels poders de l’Estat central. És el cas de l’àmbit educatiu. La necessària autonomia financera i judicial ni ha existit ni es pot esperar de l’actual sistema.

No podem legislar sobre dret civil, després d’un lloable intent de poder-ho fer. I que es pot dir de les infraestructures, que naturalment les té reservades el govern central: no es fan les que  s’haurien de fer i es fan les que no s’haurien de fer.

La nostra agricultura està abocada a desaparèixer, o quedar en unes poques mans i la industria només fa que trobar inconvenients per tots els costats. Necessitem dissenyar un bon model energètic i l’efectiva protecció del nostre medi natural.

Per tot això pense que el més urgent és que valencianes i valencians tinguem un poder polític propi. I més enllà del que pot semblar una retòrica, la nostra opció ho concreta en posar fi a la dependència política i econòmica de l’exterior. Lluitarem dins i fora de les institucions per recuperar la sobirana del poble valencià, del Sènia al Segura.

Arribat el moment, democràticament, hem de proclamar la República Valenciana, perquè som un poble ben definit i tenim el deure perquè és l’única manera d’assegurar el futur, material i espiritual, de la nostra gent.

Convide els valencians que senten eixes inquietuds, en especial els que habitem les comarques del nord, a aplegar-se en el projecte que vos he presentat.

Visca el País Valencià lliure!

Joaquim Meneu