COALICIÓ
PER L'ESTAT VALENCIÀ
DEL BENESTAR


NOTÍCIES

24 de juliol de 2023 COMUNICAT D'ESTAT VALENCIÀ DEL BENESTAR SOBRE EL RESULTAT DE LES ELECCIONS DEL 23J

Des d'Estat Valencià del Benestar, coalició formada per Via Mediterrània i República Valenciana-Partit Valencianiste Europeu, fem una lectura de les eleccions 23J en la que remarquem els següents punts:

1. La candidatura d'EVB naix de la confiança en el Poble Valencià i la seua capacitat per auto defendre els seus interessos.

2. Hem intentat preservar la DIGNITAT dels valencians, en presentar la única candidatura netament valenciana a les eleccions.

3. Hem fet una campanya sense recursos econòmics ni materials, i sense accés a la majoria dels mitjans de comunicació.

4. Perseverarem en els objectius marcats per a col·locar el Poble Valencià entre els subjectes polítics realment existents.

5. Reconeixem l'immens esforç desplegat pels qui han fet possible esta candidatura.

País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 24 juliol de 2023.23 de juliol de 2023 REFLEXIÓ AL VOLTANT DE LES ELECCIONS DEL 23-J

Hem sentit dir a moltes veus que en aquestes eleccions a les Corts Generals s’hi juguem molt: el futur de la societat en què vivim dels propers quatre anys, i les conseqüències, que en poden durar molts més. Alguns mitjans de comunicació remarquen que aquest és el procés electoral més important dels darrers vint anys. Si això és així, el vot condicionat per la por a la victòria de la dreta falsejarà la realitat política que es puga deduir del resultat de les votacions. I, per tant, no es podrà saber amb seguretat quina és la tendència política majoritària, siga a nivell de l’Estat espanyol o a nivell autonòmic.

Un vot útil només serà útil per les forces polítiques que el reben i potser per aquelles persones que puguen treure algun profit. Però, si quan vas a votar no votes el que sents i no ho fas d’acord amb les teues opinions o conviccions, en realitat estàs enganyan-te a tu mateixa i confonent els analistes.

El valencianisme polític més conegut s’ha afeblit en aquesta contesa electoral, en dependre de forces que no tenen obediència estrictament valenciana, que han condicionat la composició de les seues llistes, i s’ha posat en una tessitura dubtosament democràtica, ja que són qüestionats per les seues pròpies bases els pactes que s’han fet a nivell estatal.

D’altra banda, un altre valencianisme de solvència i tradició, però políticament més incipient, representat per la coalició Estat Valencià del Benestar, es presenta com una alternativa seriosa front als decebuts d’aquelles forces valencianistes més conegudes, però també rebrà segurament el vot d’altres valencians, de diverses orientacions polítiques, i fins i tot d’independentistes que no podran votar als partits a què votaven normalment, perquè no es presenten en l’ocasió.

Vorem aquesta nit el resultat de tot aquest procés electoral tan atípic i tan distorsionat per les circumstàncies que hi concorren: el vot útil, el vot de la por a la dreta i el de més por encara a l’extrema dreta. Només esperem que, siga el que siga el resultat, el Poble valencià no patisca les conseqüències d’una política falsejada i que els operadors de la nova administració que isca de les urnes tinguen ben clar que, els que ens sabem i sentim valencians no estem disposats a patir més discriminacions, i que, si no ens atenen de forma justa, generosa i convenient, sabrem reaccionar, exigir-los responsabilitat i adreçar el nostre Poble cap a un futur de justícia i llibertat plenes.18 de juliol de 2023 ENTREVISTA A ENRIC BATALLER EN COMARCAL TV (feu clic en la foto per a anar a la pàgina de l'entrevista en Comarcal TV)

Entrevista a Bataller 18-7-2023

14 de juliol de 2023 PRESENTACIÓ DE LA COALICIÓ 'ESTAT VALENCIÀ DEL BENESTAR' A GANDIA

(D'esquerra a dreta: Vicent Hervàs, Enric Bataller, Dolors Alexandre i Ximo Cunyà)Ahir dijous va tindre lloc la presentació de la candidatura Estat Valencià del Benestar (EVB) a la ciutat de Gandia, en la seu de l'entitat Foment d'Agricultura, Indústria i Comerç. A l'acte varen intervindre com a ponents Enric Bataller, president de Via Mediterrània, que va al 1r lloc de la llista de candidats d'EVB al Congrés dels Diputats, Dolors Alexandre, en representació de República Valenciana-Partit Valencianiste Europeu (RVPVE), que ocupa el 2n lloc en la llista, l'independent Vicent Hervàs, 3r en la llista, i Ximo Cunyà, també de RVPVE, candidat al Senat.

A l'acte van acudir altres candidats i simpatitzants de la coalició EVB, activistes polítics de la zona de Gandia, relacionats amb diverses forces valencianistes, i públic en general. Els quatre ponents varen explicar els seus posicionaments davant de la situació en què es troba actualment el valencianisme polític, a la llum dels resultats electorals municipals i autonòmics, per tal d'aclarir perquè aquesta coalició d'obediència estrictament valenciana ha decidir concórrer a les eleccions estatals.

Després de les ponències, s'encetà un diàleg molt constructiu amb el públic, del qual es pot treure com a conclusió que el valencianisme necessita una reformulació que pose en primera línia del debat la necessitat d'unió de les forces polítiques valencianes, superant divisions que ens afebleixen (himnes, senyeres, llengua, etc.) i que ens han impedit avançar com a Poble, i la necessitat d'abordar sense demora les vertaderes problemàtiques que ens afecten als valencians, de tipus social, econòmic, cultural, educatiu, sanitari, de capacitat de decisió i moltes d'altres, que han sigut desplaçades per discussions estèrils sobre símbols, que no ens duen enlloc.11 de juliol de 2023 ENTREVISTA A ENRIC BATALLER EN COMARCAL TV7 de juliol de 2023 ARRANCA LA CAMPANYA ELECTORALA les 0 hores ha començat la campanya electoral, que hem celebrat amb un sopar a la ciutat de València, amb la presència de molts dels candidats, i que hem aprofitat per a fer fotos de la tradicional penjada de cartells.

A la vesprada presentem la candidatura de la coalició Estat Valencià del Benestar la Plaça del Port de Catarroja, entre les 19 i les 21 hores, on esteu tots convidats i on sereu molt ben rebuts, amb música tradicional valenciana.

D'altra banda, una delegació de la coalició s'ha entrevistat ahir vesprada amb la Unió de Llauradors i Ramaders, per a conéixer millor les seus reivindicacions i fer-los sabedors de com defensarem els interessos valencians del sector al Congrés.

A més, hui mateix ha tingut lloc un altra reunió de la delegació de la coalició amb l'Associació de Juristes Valencians, que en línia amb un dels punts del nostre programa, ve reclamant des de fa temps la restitució del Dret Civil Valencià.

Us anirem informant a través del nostre Twitter @EstatValenciadB i la nostra web estatvalencia.org3 de juliol de 2023 PREPARATS PER ALS PRIMERS ACTES DE CAMPANYAPassen de pressa els pocs dies que resten per començar la Campanya electoral, que s'inicia el proper divendres 7 de juliol, a les 0 hores. El primer acte en què participarà el públic tindrà lloc a Catarroja, el mateix dia 7, entre les 19 i les 21 hores, a la Plaça del Port, on presentarem per primera vegada la candidatura més transversal i genuïnament valenciana de totes les que concorren en aquestes eleccions generals.

El format de l'acte serà informatiu i festiu, no un Míting a la manera tradicional, i contarem amb la presència de significats membres de la candidatura, com el president de Via Mediterrània i el màxim representant de República Valenciana, els dos partits que han constituït la coalició Estat Valencià del Benestar; i potser d'altres persones igualment interessants que encara estan per confirmar.

En la mesura d'allò possible, introduirem alguna nota musical per animar la festa, amb música popular valenciana en directe. Després de l'acte de presentació de la candidatura hi haurà un sopar, al que us podeu afegir lliurement. En tal cas, seria convenient que ens aviseu per email enviat a estatvalenciadelbenestar@gmail.com, per tal de reservar lloc per tots i que ningú es quede baix taula.29 de juny de 2023 REUNIÓ DE MEMBRES DE LA COALICIÓ "ESTAT VALENCIÀ DEL BENESTAR"Aquesta vesprada s'han reunit a València significats membres de la coalició Estat Valencià del Benestar, entre ells, el president i la secretària d'organització de Via Mediterrània, Enric Bataller i Helena Àvila, el màxim representant de República Valenciana, Víctor Baeta, el candidat al Senat, Ximo Cunyà, i l'independent Vicent Hervàs, amb la finalitat de dissenyar l'estratègia de la campanya electoral que s'inicia a les 0 hores del proper 7 de juliol. Entre els acords adoptats, destaquen la trobada amb diversos actors de la societat civil, associacions professionals i empresarials, sindicats i institucions, per tal de fer-los partíceps de les línies programàtiques de l'acord de coalició, que té com principal propòsit la defensa al Congrés dels Diputats dels interessos valencians d'una manera contundent i efectiva.

S'ha acordat també quins seran els actes principals de campanya, que arrancarà amb la pegada de cartells tradicional, a la ciutat de València. El primer Míting tindrà lloc a Catarroja, el proper 7 de juliol, l'acte central serà a Gandia, el 14 de juliol, i l'acte de tancament està previst fer-lo el dia 21, també a la ciutat de València. Tot i això, la intenció és fer tants actes com es puga, per tal d'informar els electors, amb la mirada posada especialment en la nombrosa quantitat d'abtencionistes (més de 617.000, sols en la província de València), que no s'han sentit motivats en les anteriors eleccions per les forces políques que s'hi presentaren. Per això, el calendari d'actes de campanya, que ara és provisional, s'anirà ampliant i s'aniran determinant els llocs concrets on es realitzaran els actes.

+INFO: Podeu consultar el calendari d'actes de campanya previstos fent clic ací: ACTES, o a través del menú de la pàgina principal de Estat Valencià del Benestar.26 de juny de 2023 PROCLAMADA LA CANDIDATURA "ESTAT VALENCIÀ DEL BENESTAR"La Junta Electoral Provincial de València ha acordat proclamar, entre altres, la candidatura presentada pels representants de la coalició Estat Valencià del Benestar, Enric Bataller i Víctor Baeta, els quals varen aportar els avals suficients per a fer-ho possible: prop de 2.500 avals només per la província de València, dels quals han resultat ser vàlids 2.070, quan el requisit era arribar a 1.999, sense que s'haja concretat per part de la Junta quins avals concrets eren invàlids.

A les províncies d'Alacant i de Castellò, no ha sigut possible recaptar els avals necessàris (el 0,1 % del cens provincial) i, per tant, no presentarem candidatura en aquestes províncies, cosa que hem tractat de subsanar posant a la candidatura de la província de València, persones de les dos altres províncies en què s'estructura administrativament el País Valencià.

La llista proclamada està encapçalada per Enric Bataller, president del partit Via Mediterrània, en segon lloc figura Dolors Alexandre, de Dènia, representant del partit República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu, i en tercer lloc l'independent Vicent Hervàs, de Catarroja. A la secció "Candidatura" trobareu el llistat complet de persones que conformen aquesta candidatura genuïnament valenciana.

+INFO: Acord de proclamació de la JEP de València   Publicació de la candidatura al BOE
ARTICLES

21 de juliol de 2023 EL TEMPS: Ressituar el valencianisme de cara al 23-J


15 de juliol de 2023 DIARI LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ: Una candidatura valenciana es reivindica per al 23-J davant el centralisme espanyol


20 de juny de 2023 ANNA NOTÍCIES: 2.345 avals entrega a la JEPV la coalició 'Estat Valencià del Benestar'


12 de juny de 2023 DIARI LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ: Via Mediterrània i República Valenciana es presenten en coalició a les eleccions del 23J

Arranca la campanya electoral: penjada de cartells davant les Corts Valencianes.

De esquerra a dreta: Enric, Helena, Víctor, Pep, Josep, Vicent, Ramon i Ramonet.