Interessants vídeos del 2011, a favor i en contra de la República Valenciana. En maig, la coalició ENV-RV/PVE defensa Per què la República Valenciana? i en desembre MDT, PCPE-PV, PCPV-PCE i RV/PVE debaten sobre: Per què no la República Valenciana?

PRIMER VÍDEO
El 22 de maig del 2011, es van celebrar eleccions autonòmiques i locals i Esquerra Nacionalista Valenciana i República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu (ENV-RV/PVE) van presentar una candidatura a les Corts valencianes, encapçalada per Nicolau Colomar, i a l'Ajuntament de València. encapçalada per Albert Marín. El 18 de maig del 2011, a l'Hotel Inglés de València es va fer la presentació de les candidatures amb el títol de Per què la República Valenciana? i el vídeo que ve a continuació reflecteixen les intervencions
(...)
SEGON VÍDEO
El segon vídeo que mostrem es va gravar també en l'any 2011, quan encara el procés independentista català no s'havia fet visible amb claredat i al País Valencià RV/PVE ja advocava des del 2007, any de la seua fundació, per la República Valenciana i el moviment sobiranista valencià republicà de l'ACR Constantí Llombart amb ENV, ja des del 2004. El divendres 16 de desembre del 2011, l’ACR Constantí Llombart va organitzar una taula rodona, a proposta de RV/PVE que va lliurar un document que es pot baixar des d'ACÍ, per a ser debatut i va convidar als partits marxistes PCPE-PV, MDT, PCPV-PCE, PSAN i PCEml a debatre'l, a la Societat Coral el Micalet a València, en una taula sobre el document lliurat, amb el títol Per què no la República Valenciana? El PSAN i el PCEml, van declinar la participació com a ponents i la mesa va estar formada finalment per, d'esquerra a dreta, Toni Infante (MDT), Paco Tendero (PCPE-PV), César Lledó (moderador i coordinador de la CPVR), Rafa Pla (PCPV-PCE) i Víctor Baeta (RV/PVE).
(...)
El video és de difícil audició fet que al costat de la sala hi havia un sopar festiu i també per la mala vocalització d'algun ponent com Víctor Baeta que per a més inri en comptes de parlar al micro ho fa als costats, però ho fem públic per l'interés d'alguns posicionaments, sobre tot els contraris a la República Valenciana, intervencions que s'escolten perfectament. Un vídeo interessant vist ara, després de quasi deu anys de la seua realització. Cal també destacar que fet que hi havia tres posicionaments polítics, l'espanyol, el català i el valencià, els ponents entrecreuen els arguments sense cenyir-se massa al tema del debat: Per què no la República Valenciana? Amb tot recomanem la seua visió.
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *