Comunicat de RV/PVE davant el desplegament organitzatiu fora de Catalunya, del Consell per la República Catalana.

Comunicat de RV/PVE davant el desplegament organitzatiu fora de Catalunya, del Consell per la República Catalana.

  1. RV/PVE partit independentista valencià republicà, per la República Valenciana i contra el règim del 78-39-1714-1707 , ha estat sempre solidari i sempre ha manifestat suport al Consell per la República Catalana que té per objectiu: “El Consell per la República és la institució que té per objecte impulsar les activitats de caràcter polític, social, cultural i econòmic destinades a la implantació i materialització d’un estat independent a Catalunya en forma de República.”
  2. RV/PVE entén que la Catalunya i la República Catalana a que fa referencia el Consell per la República Catalana és la Catalunya i la República que va defendre Francesc Macià i que es va reflectir en la Constitució de l’Havana.
  3. RV/PVE entén que la Catalunya de Macià no té res a veure amb la Catalunya que prediquen els «fusterians» i que ens inclou als valencians en ella.
  4. RV/PVE entén que la Catalunya de Macià té com objectiu i porta als catalans cap a la independència i assolir la República catalana i, per contra, que la Catalunya «fusteriana», la que ens inclou als valencians, porta a la dispersió i dissolució del moviment independentista català nascut l’1-O.
  5. RV/PVE veu amb preocupació com el Consell ha deixat en mans de l’antiga militant d’ICV, la «fusteriana» Carme Garcia Suárez, el desplegament de les delegacions del Consell fora de Catalunya, amb la introducció del concepte de ‘Nació «fusteriana»’ on l’esquerra espanyola (PSPV-PSIB-EUPV, ICV) es troba còmoda per a fer impossible el catalanisme, el valencianisme i el mallorquinisme polític.
  6. RV/PVE veu en estes iniciatives la mà d’ERC i de la CUP per introduir elements pertorbadors en el Consell per la República Catalana.
  7. RV/PVE constata com l’esmortiment i dificultats pel que passa el moviment independentista català de l’1-O, s’intenta amagar amb el revifament de la ‘Nació «fusteriana»’ o PPCC.
  8. RV/PVE analitzant els membres de la delegació del Consell de la República de les Illes, són cinc persones que com a molt es representen així mateixos, formada per «fusterians», que manifesten ser «nacionals catalans» resident en les Illes, que consideren que Mallorca, Eivissa, Formentera…, són part de Catalunya. El Consell per la República Catalana haurà d’elegir o fer una acció política per a guanyar-se al conjunt dels pobles amb els que compartiu llengua o, donant l’esquena a eixos pobles i renunciant a la seua aliança, vos conformeu amb el testimonial suport de les minories «fusterianes» que, en eixos territoris, es consideren ‘catalanes’.
  9. RV/PVE considera que el Consell per la República Catalana en les seues relacions amb els pobles i territoris amb els que Catalunya comparteix llengua i història, com el País Valencià i les Illes, hauria de cercar el suport i col·laboració de totes les organitzacions que s’enfronten a l’Estat espanyol i el regim del 78-39-1714-1707. El ciment polític que els ha d’unir és la historia per la que de 1705 a 1715, la Monarquia hispànica va esborrar a eixos pobles del mapa polític d’Europa mitjançant una conquesta militar i vàrem esdevindre colònies. El Consell per la República Catalana hauria d’impulsar la col·laboració, la coordinació i les aliances amb les forces independentistes en eixos territoris, per tal de formar un bloc antiimperialista dels països de l’antiga Corona, al temps que impulsés estratègies de cooperació si, eixos països, aposten per esdevenir repúbliques independents.
  10. Des de RV/PVE, com sobiranistes valencians republicans de Nació valenciana, ens agermanem amb la Nació catalana i amb la seua reivindicació per la Independència i la República Catalana. Però respecte la ‘Nació «fusteriana»’ no la podem acceptar de cap manera perquè ens nega.

Assemblea de RV/PVE

País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 31 juliol del 2021

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *