DUES NACIONS, LA NACIÓ VALENCIANA I LA NACIÓ CATALANA

DUES NACIONS, LA VALENCIANA I LA CATALANA

-Comunicat de RV/PVE-

  1. Nosaltres, independentistes valencians republicans de RV/PVE, entenem la Nació com la que -mitjançant la voluntat dels seus habitants- aspira a ser un Estat. Un Estat lliure, sobirà i independent.
  2. RV/PVE és un partit independentiste que té com objectiu que el País Valencià esdevinga un Estat lliure, sobirà i independent en forma de República i que la seua bandera onege en la seu de les Nacions Unides.
  3. En aquest sentit i davant de la pregunta: quina és la nació dels valencians? la resposta de RV/PVE és: la nació dels valencians, la d’aquells que aspirem a que el País Valencià siga un Estat lliure, sobirà i independent, en forma de República, és la Nació Valenciana.
  4. De la mateixa manera entenem que la nació dels catalans, la d’aquells que aspiren a que Catalunya siga un Estat lliure, sobirà i independent, en forma de República, és la Nació Catalana.
  5. Des de RV/PVE denunciem que tot intent de desvirtuar la Nació valenciana i la Nació catalana, està dirigit a no fer possible l’Estat valencià i l’Estat català; a no fer possible les repúbliques: la República Valenciana i la República Catalana; a no fer possible la independència del País Valencià i de Catalunya, de l’Estat espanyol.
  6. RV/PVE, en conseqüència rebutja que el País Valencià lliure, sobirà i independent, puga pertànyer o formar part de qualsevol altra nació que no siga la valenciana; de la mateixa manera rebutgem que la Catalunya lliure, sobirana i independent puga pertànyer o formar part de qualsevol altra nació que no siga la catalana.
  7. Finalment, RV/PVE davant de propostes federals o confederals que se’ns proposa als valencians manifestem:

Tota proposta federal o confederal s’ha de basar en el Pacte Federal i este ha de complir necessàriament amb dues condicions:

a) L’existència prèvia de les parts, és a dir dels Estats o Repúbliques, lliures, sobiranes i independents, ja proclamades.

b) La igualtat entre les parts -entre els Estats o Repúbliques- per a poder acordar lliurement i sense imposicions, el Pacte Federal.

Tots aquells que proposen federacions o confederacions al País Valencià i a Catalunya i, al mateix temps, no lluiten per assolir respectivament la República Valenciana i la República Catalana, que no treballen per l’existència de les parts, lliures, sobiranes i independents, són simplement uns estafadors.

Assemblea de República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu.

País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, agost del 2022.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *