Darrer Diumenge d’Octubre, la marxa a peu ix des de Benimaclet a l’ermita Sant Jordi

HORARI

9:00 Eixida de la Marxa des de la plaça de Benimaclet – Bar Murta, pel camí de les Fonts, cap a la Via Xurra. Albaes independentistes valencianes, per la Independència del País Valencià, de la Nació valenciana, per l’Estat valencià, per la República Valenciana i per la solidaritat amb tots els pobles que lluiten pel seu alliberament nacional. A continuació inici de la Marxa i cercavila fins a eixir de Benimaclet..

9:45 Creuament barranc de Carraixet. Aturada en orxateria. La gent gran es desvia per agafar el metro en Almàssera fins La Pobla de Farnals. Els senderistes continuen per la Via Xurra.

13:30 Arribada a l’ermita Sant Jordi (al costat de l’estació de rodalies d’El Puig). Parlaments i dinar als jardinets. Cadascú es porta el menjar.

El darrer diumenge d’octubre és una data valencianista de clara reivindicació política

Ara fa 62 anys del primer “darrer diumenge d’octubre”, que en realitat va ser un tercer diumenge. Els inicis venen de la corporació de Lo Rat Penat, que com tots els anys, el diumenge següent al 9 d’octubre, realitzaven una processó cívic-cultural al Puig; el recorregut es feia des de l’ermita de Sant Jordi fins al Monestir. Però les joventuts d’aquesta corporació i d’altres- volien trencar amb aquesta tradició exclusivament cultural i fer una convocatòria amb contingut polític. Va ser el 1960, al diumenge següent de l’acte cultural al Puig, que aquests joves van convocar el I Aplec de la Joventut del País Valencià a la Font de Sant Vicent de Llíria , encetant d’aquesta manera la tradició del valencianisme modern al fer una convocatòria política de reafirmació nacional valenciana.

Convoquen: ESQUERRA NACIONALISTA VALENCIANA i REPÚBLICA VALENCIANA / PARTIT VALENCIANISTE EUROPEU            

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *