Parlament polític a l’ermita Sant Jordi, Darrer Diumenge d’Octubre 2022

PARLAMENT DE DOLORS ALEXANDRE EN FINALITZAR LA MARXA DEL DARRER DIUMENGE D’OCTUBRE DEL 2022 A L’ERMITA DE SANT JORDI D’EL PUIG

Hui, darrer diumenge d’octubre, ens hem aplegat al Puig en una Marxa per l’Estat Valencià, per a deixar constància del nostre compromís de superar un règim, el del 78, que com s’ha demostrat en moltes ocasions, i molt clarament en el procés català, no garantix els drets democràtics dels ciutadans. Una transició que va passar d’una dictadura franquista a una monarquia que s’ha manifestat corrupta i autoritària.

I nosaltres valencians i valencianes volem prosperar com a poble, volem un estat modern. Estem decidits a ser ciutadans de primera.

I aquesta Marxa és l’aposta decidida a agrupar-nos, a recolzar entitats i propostes cíviques, i a partits que, com els que convoquem: ENV i RVPVE, proposen un Estat Valencià lliure i sobirà. 

Hui estem més motivats encara a continuar per aquest camí cap a la independència ja que fa sols uns dies el Consell d’Europa ha fet un pronunciament que ens fonamenta en els nostres objectius i que diu:

Qualsevol persona – també els polítics- té el dret de fer propostes, l’aplicació de les quals puga requerir canvis en la Constitució sempre que les formes que es facen servir siguen pacífiques i legals i els objectius no siguen contraris als principis fonamentals de la democràcia i els drets humans… Això inclou propostes per a:

Canviar una constitució centralista per una de federal o confederal, o el canvi de l’estatut legal i els poders de les entitats territorials (locals o regionals) per a garantir un nivell més alt d’autonomia o fins i tot la independència.

Fem una crida a la ciutadania democràtica, de dretes i d’esquerres, per a què demanen un Estat Valencià  lliure i sobirà que porte una majoria de diputats independentistes al parlament valencià i que arribat a aquest punt se’ns respecte la voluntat tal i com s’ha pronunciat el Consell  d’Europa.

Visca l’Estat valencià i la República Valenciana!

Ermita Sant Jordi -EL PUIG, 30 d’octubre de 2022

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *